Innland
Fra:
Oslo
Bergen
Trondheim
Stavanger
Sandefjord
Tromsø
Bodø
Kristiansand
Andre
Utland
Fra:
Oslo
Bergen
Trondheim
Stavanger
Sandefjord
Tromsø
Bodø
Kristiansand
Andre


I denne artikkelen avslører vi reisebyråene og flyselskapene sine egne spilleregler for hvordan du kan finne de aller rimeligste flybilettene. Bruker du disse tipsene vi her avslører så kan du være sikker på at personen i flysete ved siden av deg ikke har betalt mindre enn deg.

1. Lojalitet lønner seg ikke
Det kan være mye å spare på å velge ulike flyselskaper på avreise og hjemreise. Prøv deg frem både med tur/retur og enveis billett hos de ulike aktørene.

2. Vær obs på såkalte lavpris selskaper
Selv om mange flyselskaper kaller seg lavpris selskaper så er det ikke alltid at disse er billigst. Store aktører som SAS, KLM, Lufthansa og British Airways selger ofte flybiletter svært billig i enkelte kampanje perioder og på avganger hvor det er ledig kapasitet.

3. Mellomlandinger
Det kan ofte lønne seg å booke flybiletten gjennom et reisebyrå som ikke nødvendigvis flyr direkte, men som har en eller to mellomlandinger. Selv om reisen tar noe lenger tid kan du spare opp til flere tusen kroner på lengre flyturer.

4. Avreise og hjemreise tidspunkt
Her kan det være mye penger å spare. Har du mulighet til å unngå helger er det ofte mye å spare på å reise på ukedager. De aller fleste reiser på fredager og søndager, så klarer du å unngå disse dagene så er du sikret billigere flybiletter. Det er også billigere å reise på "ugunstige" tidspunkt på dagen som for eksempel svært tidlig på morgenen.

5. Når bør du bestille?
Det er en myte at du bør alltid bestille i lang tid i forveien. Ofte kan det lønne seg å vente til kun et par uker før avreise. Dette vil avhenge av kapasiteten til flyselskapet og populariteten på den aktuelle flyreisen. Følg med i god tid og gjør flere prissøk over en tidsperiode. Å være veldig tidlig ute kan ofte straffe seg da flyselskapene ofte vil teste betalingsvilligheten til kundene. Har du litt is i magen kan du følge med på prisutviklingen og kanskje finne deg noen svært billige "restplasser" kort tid før avreise.

6. Alternative flyplasser
Hvis du bor i nærheten av flere flyplasser kan du sjekke prisene på flere utreise destinasjoner. En rask biltur eller togtur til noen hundre kroner kan fort lønne seg og bidra til at du får en flybilett som er adskillig mye rimeligere. En annen måte å finne billige flybiletter på er å prøve ulike byer og flyplasser til destinasjonen du skal reise til. Også her kan det være mye å spare.

7. Registrer deg hos flyselskapene og reisebyråene
De fleste reisebyråer og flyselskaper tilbyr i dag nyhetsbrev via e-mail. Dette er gratis og det bør du absolutt abonnere på. På denne måten blir du varslet når de har gode tilbud eller spesielle kampanjer. Da får du mulighet til å sikre deg de billigste flybilettene før andre kunder. Du får også mulighet til å sikre deg gunstige restplasser kun kort tid før avgang.

8. kampanjer og spesialtilbud
Følg med på når de ulike flyselskapene og reisebyråene har kampanheperioder og spesialtilbud. Ofte kan du oppleve at Januar er en svært god måned for billige flybiletter. Også høsten viser seg å være en tid hvor flyselskapene dumper prisene på flybiletter. Unngå ferier, da er prisene på det høyeste.

9. Bestill flybiletten på internett
Når du bestiller flybiletter på internett så slipper du administrasjons- og booking gebyrer. Dessuten viser det seg at prisene på flybiletter også er billigst når du bestiller via internett istedet for i lokalene til et reisebyrå eller over telefon.

10. Bonus reiser
Det lønner seg å søke etter billigste flybilett på internett for hver gang du skal ut å fly istedet for å knytte deg til et bestemt flyselskaps bonusprogram. Har du spart opp bonuspoeng nok til å ta en flyreise så lønner det seg å bruke denne innelands og da gjerne på en lengre innenlandsreise.

Et lite tips til slutt
I vår uavhengige pristest av reisebyråer og flyselskap så ble
GoToGate testvinner med testens billigste flybiletter.

 

 


 


Flybiletter.net | Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy Policy
Flybiletter.net 2008